Friday 2 February 2007

Vakantie aan de zuid-spaanse Costa Calida

De spaanse Costa Calida ('warme kust') strekt zich uit over zo'n 250km, van het plaatsje El Mojon, net onder de provincie Alicante, tot aan de grens met Andalucië, bij de plaats Áquilas. De kust biedt voor elk wat wils. Van het bruisende Mar Menor ('de kleine zee'), waar het water gemiddeld zo'n 5 graden warmer is dan de middelandse zee, tot de intieme baaitjes in de regio Mazarrón.

De vele zandstranden maken van de Costa Calida een aantrekkelijke vakantiebestemming, zeker ook voor de spanjaarden zelf. Deze kust biedt tal van mogelijkheden: je kunt er zeilen, duiken of ontpannen in de heilzame modderbaden. Ook zijn er diverse golfbanen in de directe omgeving. Zoekt u iets levendigers? Bezoek dan één van de 3000 fiesta's die Spanje rijk is.

Ook de rijke historie van Spanje is erg interessant. Zo biedt de stad Cartagena ware archeologische schatten, zoals het romeins theater en diverse interessante musea. Aan de kust bevinden zich tal van barretjes en discotheken. Deze zijn open van begin juni tot begin september. De typisch spaanse tapa-barretjes zijn natuurlijk het hele jaar open.


Bij Viva-Calida.com kunt u uw vakantiehuis in Spanje (Costa Calida) online boeken. Het zijn veelal vrijstaande vakantiehuizen met privé-zwembad. De ligging varieert van direct aan de kust, tot circa 15 minuten van het strand.

De vakantiehuizen bevinden zich in het zuiden van Spanje aan de Costa Calida, zo'n 125km ten zuiden van Alicante. Hoewel de Costa Calida relatief onbekend is bij de buitenlandse toeristen, is er van alles te doen. Van het bruisende Mar Menor (Kleinere zee) tot de rustigere baaitjes in de buurt van Mazarrón.

Naast de talloze zandstranden kun je hier ook zeilen, duiken of andere watersporten beoefenen. Probeer ook eens een van de heilzame modderbaden of breng een bezoekje aan de oude steden Murcia en Cartagena. Uiteraard zijn er vele typisch spaanse tapa-barretjes en fiestas.

» Zoek en Boek Vakantiehuis Spanje

» Toeristische informatie over de regio Mazarron

No comments: